{

márványüveg asztalok

Hallottad már a kifejezést, de nem tudod mit jelent? Szeretnél közelebbről megismerkedni ezzel az anyaggal? Olvass tovább és minden világos lesz. Egy különleges válogatással is készültünk, mely kizárólag olasz design asztalokat tartalmaz.

Amikor először találkoztam márványüveg felülettel még nem tudtam megkülönböztetni a márványtól. Egyedül az asztallap vékonysága tűnt fel, mert sokkal vékonyabb volt, mint az általam ismert márvány asztallapok. A márványt exkluzív megjelenése miatt már az ókorban is használták szobrokhoz és épülethez díszítéséhez egyaránt.

Gyárlátogatások sorozata és a design bútor világában eltöltött évek után azonban már nagyon kevés esetben ajánlanék márványból készült asztallapot. 

Márvány vagy üveg?

A márványüveg asztalok különféle eljárással készülnek. Az asztal lapja nem márványból, hanem elsősorban edzett üvegből készül. A Calligaris az edzett üveget kerámiával párosítja, ezáltal ellenállób lesz az asztallap és a márvány textúrái. Modern technológiák alkalmazásával különleges márvány mintázatok is elérhetők.

A legfontosabb tulajdonsága a márvánnyal szemben, hogy nem szív magába víz vagy olaj bázisú folyadékot. A márvány természetes kőzet révén pórusokkal rendelkezik és szennyeződés hatására megrepedhet vagy eltörhet.

A kerámia és edzett üvegből készülő asztallapok rendkívüli ellenállást mutatnak karcolások, ütések és szennyeződések ellen. Elsősorban azon érdeklődőknek szoktam ajánlani ilyen típusú asztalt, akik hosszú távra keresnek megoldást. A családosok számára azért tud megfelelő alternatívát nyújtani, mert könnyen tisztítható és rendkívül ellenálló. 

Minimális odafigyeléssel és tisztítással sokkal időtállóbb, mint a furnérozott vagy tömörfa asztalok.

Hátrányként egyedül azt tudom megemlíteni, hogy az előállítási költség növekedésével a márványüveg asztallappal ellátott étkezőasztalok ára magasabb, mint ugyan azon modell furnérozott vagy üveg asztallappal rendelkező változata, viszont az időtállósága miatt megéri ezeket a felületeket választani.

Orbital

Bővíthető, elipszis alakú olasz étkezőasztal. A Pininfarina design stúdió által tervezett asztal nem csak megjelenésében, de a bővítési mechanizmusával is egyedi.

Delta

Bővíthető, téglalap alakú olasz étkezőasztal. A Calligairs stúdió által tervezett asztal különlegessége a váz és a lábak bővítésével elért megnövekedett asztalfelület és a sokszög alakban futó lábak. Bővített változatában is korlátok nélkül használható.

Athos

Az Athos egy központi vázas, pillangó szárny mechanizmusú bővíthető asztal. A központi oszlop fémből készül, az asztallap pedig kerámia, edzett üveg vagy FENIX NTM® anyagokból. A FENIX NTM® egy új generációs akrilgyantákkal kezelt anyag, amely kellemesen puha tapintású és az ujjlenyomatok nem látsznak meg rajta. A váz, a lábak és az asztallap különböző kombinációi lehetővé teszik, hogy erős megjelenésű megoldásokat hozzon létre.

Baron

A Baron étkezőasztal egy praktikus bővítési mechanizmust tartalmaz. A rejtett görgőkkel rendelkező lábak és a keret kihúzásával elérhető lesz a bővítmény. A fém sínre szerelt bővítmény elforgatásával beleforog az fix asztallap mellé. A háromszög, vagy téglalap alakú lábak végig az asztal peremén maradnak, így minden vendég számára biztosítva van a maximális kényelem.

a mi történetünk

Olvass rólunk és az általunk képviselt értékekről.

Bemutatóterem

Kisgáti u. 30.
Kaposvár

ÜGYFÉLFOGADÁS KIZÁRÓLAG ONLINE!

 

Kapcsolat

info@selinhome.hu

06709056118